21.11.14, jak co roku, uczniowie Technikum Hotelarskiego pojechali na Kulinarny Rajd Mistrzów organizowany już po raz trzeci w sali bankietowej Hotelu Haston**** we Wrocławiu. Jest to konkurs dla profesjonalnych kucharzy z hoteli z całej Polski, którzy walczą o nagrodę główną 7000 zł oraz wejście do kolejnego etapu jakim jest prestiżowy konkurs "Kulinarny Puchar Polski". Nasi uczniowie zasiedli na widowni i obserwowali zmagania kucharskich drużyn oraz mieli możliwość degustowania dań konkursowych. Prowadzącym imprezę był pan Karol Okrasa. W jury zasiadali także: Robert Sowa, Jerzy Pasikowski, Joseph Seelesto, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak i Paweł Mieszała. Największą atrakcją była możliwość osobistego spotkania z jurorami znanymi z telewizyjnych programów kulinarnych. Można było zdobyć autografy, zrobić pamiątkowe zdjęcia. Jak co roku na pamiątkę przywieźliśmy plakat z autografami wszystkich jurorów, który zawiesimy w klasie hotelarskiej. Oprócz osobistych wrażeń wycieczka miała także na celu umożliwienie uczniom zaobserwowania pracy pracowników hotelu, którzy profesjonalnie przygotowali całą imprezę.
KULINARNY RAJD MISTRZÓW 2014
- Szczegóły
- mmr
- Kategoria: Wydarzenia
- Odsłony: 1099