21.11.14, jak co roku, uczniowie Technikum Hotelarskiego pojechali na Kulinarny Rajd Mistrzów organizowany już po raz trzeci w sali bankietowej Hotelu Haston**** we Wrocławiu. Jest to konkurs dla profesjonalnych kucharzy z hoteli z całej Polski, którzy walczą o nagrodę główną 7000 zł oraz wejście do kolejnego etapu jakim jest prestiżowy konkurs "Kulinarny Puchar Polski". Nasi uczniowie zasiedli na widowni i obserwowali zmagania kucharskich drużyn oraz mieli możliwość degustowania dań konkursowych. Prowadzącym imprezę był pan Karol Okrasa. W jury zasiadali także: Robert Sowa, Jerzy Pasikowski, Joseph Seelesto, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak i Paweł Mieszała. Największą atrakcją była możliwość osobistego spotkania z jurorami znanymi z telewizyjnych programów kulinarnych. Można było zdobyć autografy, zrobić pamiątkowe zdjęcia. Jak co roku na pamiątkę przywieźliśmy plakat z autografami wszystkich jurorów, który zawiesimy w klasie hotelarskiej. Oprócz osobistych wrażeń wycieczka miała także na celu umożliwienie uczniom zaobserwowania pracy pracowników hotelu, którzy profesjonalnie przygotowali całą imprezę.

Zapraszamy do obejrzenia reszty zdjęć, które zamieszczone są na stronie prowadzonej przez uczniów - zakładka TECHNIK HOTELARSTWA - galeria 2.
Organizator wyjazdu: Joanna Iskra