18.11.2016 odbyła się  II edycja Kulinarnego Rajdu Młodych Mistrzów w Hotelu Haston Wrocław. Jest to coroczna impreza, w której od 2011 roku jako  widzowie uczestniczą uczniowie technikum hotelarskiego. W tym roku mogliśmy jednak po raz pierwszy kibicować naszym drużynom.  Uczennice klasy IV Technikum Hotelarskiego: Aurelia Dunat, Aleksandra Mierzwa, Paulina Gabrych i Patrycja Radek  reprezentowały naszą szkołę w konkursie kulinarnym, którego motywem przewodnim było danie z karkówki. Dziewczyny spisały się na medal !!! Obie drużyny stanęły na podium zajmując 1 miejsce ( Aurelia Dunat, Aleksandra Mierzwa) i 3 miejsce ( Paulina Gabrych i Patrycja Radek).  W szranki stanęło ogółem 8 drużyn reprezentujących: Zespół Szkół Gastronomiczna z Wrocławia, Publiczną Szkołę Gastronomiczną HOGA z Wrocławia, Zespół Szkół ze Świdnicy oraz PZS Oborniki Śląskie. Dania, które przygotowali uczniowie oceniane były przez profesjonalne jury w skład którego wchodzili: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Theofilis Vafidis oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący.

Dodatkową atrakcją tegorocznej edycji Kulinarnego Rajdu Mistrzów było szkolenie prowadzone przez firmę Dilmah. Prezentowane były na nim wiadomości o różnych rodzajach herbaty, technologii  produkcji oraz sposobach parzenia w zależności od rodzaju, tak aby nie utracić walorów smakowych i zdrowotnych herbaty.

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć, a naszym Młodym Mistrzom Kulinarnym gratulujemy wspaniałego sukcesu !!!